Byg en By på Maglemølle

25. april 2019

Bæredygtighed er kommet på skemaet hos 7. – 8. klasserne i Næstved Kommune. Det skyldes projekt Byg en By, der er med til at sikre at Danmark har en dygtig og erhvervsfaglig arbejdsstyrke, der kan tænke i bæredygtige løsninger.

Ellebæk-City er fremtiden

Og det kan 8.A på Ellebækskolen i Næstved. De har bygget en modelby, kaldet Ellebæk-City, som var med til at sikre dem vindertitlen af årets Byg en By. Dommerne, der blandt andet talte Ressource Citys projektleder Michael Elgaard, vurderede deres præsentation som spændende bæredygtige løsninger.

Klassen foreslog huse bygget af træ med tag lavet af solceller, for at sikre en god og vedvarende energi til husene. Husene skal samtidig være isoleret med træfiber. Forslaget kom sig af, at træ og træfibre begge er genbrugsmaterialer – og så bliver det ikke mere bæredygtigt end det!

Når træ bliver brugt, skal nyt plantes. Klassen havde også fokus på at plante nye træer og planter, blandt andet på toppen af lejlighedskomplekserne. Det giver både natur og følelsen af frihed til byen, samtidig med at det giver ilt til byen, understreger de.

Eleverne i 8.A fokuserede ikke kun på husene, men også miljøet på hospitalerne. Her blev der foreslået at kork skal dække gulvene på fremtidens sygehuse. Materialet er både blødt og støjfrit, men også sundt for miljøet, nemt at lægge samt at vedligeholde, fortæller eleverne. De fandt kork særligt interessant, da træet vokser i Portugals store korkskove og plantager, hvor der er en miljølovgivning inde over produktionen. Samtidig kan kork høstes hvert niende år, og materialet er derfor også et bæredygtigt materiale.

Se modelbyen på Maglemølle 31

I Ressource City er vi meget stolte af at have modelbyen Ellebæk-City stående. Vi åbner dørene for at folk kan komme forbi og nærstudere byen – og måske blive inspireret med de unges gode ideer.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev