Cirkulære dage på dansk og fransk

Besøg fra den franske delegation i Ressource City

15 borgmestre og embedsmænd fra Loire-regionen i Frankrig, samt repræsentanter fra den franske ambassade i Danmark, lagde deres vej forbi Ressource City i tirsdags den 9. oktober. Delegationen var i Næstved for at høre om cirkulær økonomi og Ressource Citys arbejde, samt Maglemølles historie og glasgenanvendelse hos Reiling Glasrecycling.

I dagens anledning bød Næstveds borgmester Carsten Rasmussen velkommen og fortalte om Næstved Kommune. Ressource City havde inviteret Michael Søgaard Jørgensen, lektor og forsker i bæredygtig innovation ved Aalborg Universitet, til at fortælle om meningen med cirkulær økonomi og hvordan man gør.

Læring om genanvendelse

Efter at være blevet inspireret af cirkulær økonomi, snørede den franske delegation og vores egen borgmester sikkerhedsskoene og tog selvlysende veste på. Turen gik til Reiling på rundvisning for at lære, hvordan glasset kommer fra skraldespanden til sortering og videre til Ardagh i Holmegaard. Her genanvendes og laves nyt glas af det gamle. Både afdelingsleder Kim Lykke og borgmester Carsten Rasmussen fortalte levende om de mekaniske metoder, der sorterer glasset.

Delegationen var glade og positive, da de hoppede på bussen tilbage til København. Næstved Kommune og Ressource City modtog glædeligt en invitation til Loire-regionen, og vi håber på at kunne besøge regionen i fremtiden. Vi er meget stolte over at vores arbejde med cirkulær økonomi har spredt sig ud over landegrænserne.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider