Close
Skip to content

Projekt
Green Change Zealand

green_change_logo_rgb
Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Ressource City

Styrker og modner virksomheder med innovative, grønne løsninger

Virksomheder i Region Sjælland, som allerede har udviklet innovative grønne løsninger, produkter eller services, får hjælp til at komme helt i mål med at få løsningerne ud på markedet gennem projektet Green Change Zealand. Ud af de 20 deltagende virksomheder er fire virksomheder i projektet rekrutteret af Ressource City i Næstved Kommune.

Formålet med projektet, som startede i 2021, er at reducere energi- og materialeforbruget i de deltagende SMV’er og deres værdikæder og derigennem bidrage til at skabe gennemgribende grønne forandringer i Region Sjælland. Det sker ved at styrke og modne virksomheder med innovative, grønne løsninger.

Målgruppen er SMV’er og iværksættere i Region Sjælland, der allerede har påbegyndt en grøn omstilling og har udviklet innovative, grønne løsninger med stort skaleringspotentiale og potentiale til at forbedre ressource- og energieffektiviteten i virksomheden selv og i virksomhedens værdikæder.

Skræddersyede forløb, test og grøn forretningsplan

20 virksomheder fra hele Region Sjælland, deltager i projektet, hvor de får et skræddersyet projektforløb bygget på aktiviteter, som understøtter den enkelte virksomheds behov og muligheder inden for genanvendelse, energioptimering, industriel symbiose og test af nye grønne produkter/teknologier.

Gennem projektet får deltagervirksomhederne udarbejdet en grøn omstillings- eller forretningsplan. De har mulighed for at teste deres innovative løsning/produkt i større skala eller udvikle en prototype. Desuden får de hjælp til at få kontakt til en eller flere samarbejdspartnere, der enten kan anvende den grønne løsning/produkt eller indgå i en produktcyklus omkring restprodukter og affald med virksomheden.

Hjælper Næstvedvirksomheder og formidler viden

Ressource City, der er projektpartner sammen med en række andre grønne erhvervs- og vidensinstanser fra regionen, har i 2021 rekrutteret fire virksomheder fra Næstved Kommune til projektet, og varetager arbejdet med screeninger, skræddersyede forløb og forretningsplaner for disse virksomheder.

Med udgangspunkt i Ressource Citys stærke kompetencer på området, vil Ressource City gennem projektforløbet blandt andet stå for værdikædeanalyser af samtlige deltagervirksomheder. Ressource City skal desuden bidrage til vidensindsamling og vidensformidling bl.a. gennem www.ressourcecity.dk.

Projektstart: 2021

Projektafslutning: 2022

Projektpartnere: Erhvervshus Sjælland, Kalundborg Symbiosen, Knowledge Hub Zealand, DTU, Copenhagen Capacity, Connect Køge, Sorø Erhverv og Slagelse Erhvervscenter.

Projekt Green Change Zealand er støttet af: