Grøn networking i Ressource City

14. september 2018

Grøn networking er vigtig i den cirkulære omlægning. I går eftermiddags afholdt Ressource City efterårets første arrangement, arrangementet om grøn vækst. Med interessante oplæg fra SymbioseCenteret i Kalundborg, Ropox og KALK fik vi et skarpt indblik ind i hvad cirkulær økonomi er for en størrelse, samt vigtigheden af grøn vækst i Danmark. Per Møller, centerleder for Dansk SymbioseCenter, fortalte om centerets mangeårige historie og den vigtige udvikling i den kalundborgske cirkulære økonomi – og hvorfor vi i det hele taget bør fokusere så meget på cirkulær økonomi. Ikke kun for miljøets skyld, men fordi der er økonomi i omlægningen. Samtidig bør grøn networking også vægtes.

Der ér økonomi i cirkulær økonomi

Rasmus Jørgensen fra KALK er beviset på Per Møllers udsagn; ja, der ér økonomi i cirkulær økonomi for virksomhederne. KALK har eksisteret siden 70’erne, hvor Rasmus’ far grundlagde virksomheden, da der var opstået et behov for kalkrestaurering af de gamle kirker i Danmark. Hvad der startede som en sideforretning til en murervirksomhed endte med at blive den bæredygtige forretning, den er i dag.

Cirkulær økonomi tager tid

For ikke så længe siden tog Ropox de første skridt til cirkulær økonomi, og er stadig i udviklingsfasen. Med deres arbejde for at gøre hverdagen nemmere for handicappede og deres hjælpere, finder de det naturligt at deres rolle som produktionsvirksomhed har en væsentlig rolle i forbedringen af miljøet. Rasmus Bentzen fra Ropox fortalte om rejsen fra lineær til cirkulær økonomi, og den positive konsekvens det har haft for dem indtil videre. Det er ikke nemt, men muligt og nødvendigt, blandt andet via grøn networking.

9
8
7

Tilmeld dig vores nyhedsbrev