Grønne samarbejder

Cirkulære værdikæder
og forretningsmodeller i praksis

WEBINAR

onsdag den 25. november 2020 klokken 14.00 – 16.00

Grønne samarbejder skaber cirkulære virksomheder

Relationer og samarbejde vægter højt på den grønne dagsorden – også i Ressource City. Derfor inviterer vi til webinaret Grønne Samarbejder – Cirkulære værdikæder og forretningsmodeller i praksis onsdag den 25. november 2020, klokken 14.00 – 16.00.

Alle virksomheder, uddannelsesinstitutioner, offentlige myndigheder og aktører m.fl. har relationer til kunder, leverandører og øvrige samarbejdspartnere. Disse relationer kan være gode udgangspunkter for grønne samarbejder og muligvis nye cirkulære værdikæder og forretningsmodeller.

Ressource City ser frem til at præsentere syv oplægsholdere, som med praktiske eksempler vil inspirere deltagerne til det videre arbejde med den grønne omstilling.

Til webinaret kan du og din virksomhed få indblik i, hvordan man kan arbejde med den grønne omstilling i praksis.

Vil du vide mere om cirkulære samarbejder?

Erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord, Niels Bay Christensen fortæller om værdikæder – og sætter os ind i, hvordan udtjente olieplatforme fra Nordsøen genanvendes. Efterfølgende fortæller projektleder i Mærk Næstved – Bæredygtig Grøn Byudvikling, Anette Moss om PlusByg, der sørger for at byggeriets affald og restmaterialer kan bruges på ny. Restprodukter skal vi høre mere om fra sekretariatschef Lisbeth Randers fra Kalundborg Symbiose, som fortæller om hvordan sådanne rester kan skabe nye virksomheder.

Vi skal også høre Anders Møller, indehaver af Anlægsgartner MøllerLøkkegaard A/S, fortælle om projektet Fremtidens Gårdhave, som er et byfornyelsesprojekt i Københavnder indebærer affaldsminimering og CO2-reduktioner, og samtidig sikrer mod fremtidige klimaforandringer.

Søren Bjerregaard Pedersen, CEO i Hydrogen Valley, fortæller om Power-to-X, som er en af de innovative teknologier, der kan sikre et energisystem baseret på vedvarende energikilder. Det offentlige er også en vigtig brik i den grønne dagsorden, hvilket PhD-fellow Sönnich Dahl Sönnichsen fra Institut for Afsætningsøkonomi, CBS, vil sætte os ind i med oplægget “Offentlige grønne indkøb og cirkulære værdikæder”.

Vi skal selvfølgelig også høre om Næstved Kommunes og Ressource Citys best-practice eksempel på cirkulær økonomi, nemlig Glasklyngen i Næstved ved fabrikschef Jesper Blicher-Nordkvist, Reiling Glasrecycling.

Moderator er direktør Sven Koefoed-Hansen, Næstved Kommune.

Tilmeld dig allerede nu

Deltagelse er gratis, og der er tilmeldingsfrist mandag den 23. november 2020. Tilmeld dig her.

Webinaret foregår i Microsoft Teams. Oplevelsen er bedst, hvis du downloader Microsoft Teams-applikationen. Denne mulighed kommer frem, når du trykker på linket til mødet, hvor du kan downloade og installere Microsoft Teams. Teams-app’en kan også downloades og installeres her. Vi gør opmærksom på, at det muligvis er nødvendigt at downloade Microsoft Teams-appen, hvis du deltager i webinaret via din telefon eller tablet.

Vær opmærksom på, at hvis I er flere fra samme virksomhed eller organisation, der deltager i webinaret, skal I tilmelde jer enkeltvis.

Dagens program

Klokken 14.00

Velkomst

Sven Koefoed-Hansen, moderator og direktør i Næstved Kommune

Klokken 14.05 – 14.20

Værdikæder generelt og genanvendelse af udtjente olieplatforme fra Nordsøen

Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord

Klokken 14.20 – 14.35

PlusByg – På vej mod en cirkulær værdikæde i bygge- og anlægsbranchen

Anette Moss, projektleder i Mærk Næstved – Bæredygtig Grøn Byudvikling i Ressource City, Næstved Kommune

Klokken 14.35 – 14.50

Når restprodukter skaber nye virksomheder: Kalundborg Bioenergi som case på symbiosesamarbejde

Lisbeth Randers, sekretariatschef i Kalundborg Symbiose

Klokken 14.50 – 15.05

Projekt Fremtidens Gårdhave

Anders Møller, indehaver af Anlægsgartner MøllerLøkkegaard A/S

Klokken 15.05 – 15.10

Kort pause

Klokken 15.10 – 15.25

Power-to-X – den centrale byggeklods i den grønne omstilling

Søren Bjerregaard Pedersen, CEO i Hydrogen Valley

Klokken 15.25 – 15.40

Offentlige grønne indkøb og cirkulære værdikæder

Sönnich Dahl Sönnichsen, PhD-fellow i Institut for Afsætningsøkonomi, Copenhagen Business School (CBS)

Klokken 15.40 – 15.55

Glasklyngen i Næstved

Jesper Blicher-Nordkvist, fabrikschef i Reiling GlasRecycling

Klokken 15.55 – 16.00

Afrunding

Sven Koefoed-Hansen, moderator og direktør i Næstved Kommune

Tilmeld dig her

*Det er nødvendigt at svare ja til dette jf. Persondataloven, hvis du ønsker at deltage i eventet. Oplysningerne bruges kun i forbindelse med din deltagelse i eventet, fx til at lave deltageliste udfra.

Ved at tilmelde dig webinaret, godkender du, at vi må opbevare dine oplysninger. Du modtager også vores nyhedsbrev, som du kan afmelde dig til hver en tid.

Webinar om grønne samarbejder, cirkulære værdikæder og forretningsmodeller i praksis den 25. november 2020
RC_sort_tvær
NK_logo_farve

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg tilmelde mig?

Ja. Du skal benytte dig af tilmeldingsmodulet, så vi kan registrere din deltagelse til webinaret. Du modtager også selv en bekræftelse på din tilmelding via den mail, du har oplyst. Hvis du ikke modtager denne – og du ønsker en bekræftelse – send da en mail til ressourcecity@naestved.dk, så vi kan bekræfte din tilmelding.

Hvordan deltager jeg?

Når du har tilmeldt dig webinaret, vil du modtage en bekræftelse – og en mail med en indkaldelse til webinaret i Microsoft Teams. Efter acceptering af indkaldelsen kan du deltage direkte, hvis du allerede har Teams på din computer, tablet eller mobil. Er dette ikke tilfældet, og ønsker du ikke at downloade programmet, kan du deltage online ved at kopiere linket i indkaldelsen ind i din browser.

Hvad koster det at deltage?

Ressource Citys arrangementer er som udgangspunkt gratis.

Må min kollega være med?

Ja. Du må meget gerne tage en kollega eller en ven med, der også har interesse i arrangementet. Det er dog stadig nødvendigt at tilmelde jer enkeltvis i tilmeldingsmodulet.