Ressource City hjælper virksomheder med cirkulær økonomi

5. september 2018

Med Ressource City har Næstved Kommune arbejdet med cirkulær økonomi siden 2015. Primo 2017 offentliggjorde Ressource City et idékatalog til beslutningstagere, som vi har samlet sammen efter input fra 120 specialiserede fagfolk fra erhvervslivet, offentlige institutioner, politikere, embedsmænd og uddannelsessektoren.

Ressource City+cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi i Ressource Citys idékatalog

De tre hovedpointer i idékataloget var :

1. Skiftet til en cirkulær økonomi skal styrkes af offentlige udgifter.
2. Det offentlige skal facilitere og indgå i samarbejder og partnerskaber.
3. Lovgivningen bør ændres i en retning, der ikke hindrer affaldsregulering, og affaldshåndtering bør ensrettes på tværs af kommuner.

Idékataloget blev blandt andet sendt Miljøstyrelsen, og vi kan konstatere, at de tre hovedpointer er en del af Regeringens Strategi for Cirkulær Økonomi, der udkom i weekenden.

Ressource Citys arbejde

Ressource Citys fokusområder kan genfindes i Regeringens strategi, hvor af tre af dem er styrkelsen af virksomhederne, skabelsen af et velfungerende marked for affald og genanvendte råvarer, samt få mere værdi ud af bygninger og biomasse. Vores arbejde kommer blandt andet til udtryk i vores projekter, Bæredygtig Grøn Byudvikling og Videnscenter for Cirkulær Økonomi.

Hvis du vil vide mere

I løbet af den næste uge vil Ressource City løbende fortælle om virksomhederne i vores netværk, samt vores arbejde med at fremme cirkulær forretningsudvikling i små og mellemstore virksomheder, grønne forretningsmodeller, match-making mellem virksomheder, netværksarrangementer og Ressource Citys projekter som Bæredygtig Grøn Byudvikling og Videnscenter for Cirkulær Økonomi.

Vi vil også fortælle om det allerede eksisterende og velfungerende marked for affald og genanvendte råvarer, vi har i Næstved Kommune med udgangspunkt i Ressource Citys virksomhedsnetværk.

Til sidst vil vi fortælle om vigtigheden og værdien i cirkulær økonomi i bygninger og inden for biomasse, hvor vi igen vil tage dig med igennem Ressource City-netværket.

Logo for Næstved Kommunes oplevelsessite, Mærk Næstved, og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling

Tilmeld dig vores nyhedsbrev