Ungdomens C40:

145 elever til klimatopmøde i
Ressource City

14. oktober 2019

Ressource City åbnede torsdag den 10. oktober dørene for udskolingseleverne fra Fuglebjerg Skole i Næstved. Her blev de mødt af en opfordring af forpersonen for Ungeklimarådet, Monika Skadborg. En opfordring om at oprette et Ungeklimaråd i Næstved Kommune

– Der kan virkelig blive gjort meget for klimaet ude i kommunerne, fortalte hun gennem et Skype-opkald fra C40-klimatopmødet i København til de 145 unge skoleelever. 

De unge skal tage hånd om klimaudfordringerne

Skoleeleverne blev ikke kun opfordret til at gøre noget for klimaet – de fik også en udfordring. De skulle vælge en klimaproblematik, som de skulle finde en løsning på. Klimaproblematikkerne var hurtigt fundet på, da de hele ugen havde arbejder med ressourcer, genbrug og forurening i forbindelse med den årlige Naturvidenskabsfestival. 

Ambitionerne var høje, og der blev arbejdet med problematikker såsom biodiversitet i Rådmandshaven, sænkning af Fuglebjerg Skoles CO2-udledning og hvordan skolen kommer af med gødning fra deres kompostkværn.

Fuglebjerg Skole på besøg hos Ressource City i forbindelse med Ungdommens C40.

Der kan virkelig blive gjort meget for klimaet ude i kommunerne!
Monika Skadborg, forperson for Ungeklimarådet

Klimaet i børnehøjde

Formålet med besøger hos Ressource City var at gøre de unge bevidste om, at de kan bidrage til løsningerne på klimaproblemerne – og at de kan gøre en forskel.

Det fortæller Michael Elgaard, projektleder i Ressource City til Sjællandske

– Vi er med til at give den nye generation vigtig viden, og det håber jeg på, er med til at ændre deres adfærd.

Dagen repræsenterede en børneudgave af C40-klimatopmødet i København i sidste uge. I løbet af dagen blev der livestreamet fra topmødet, så eleverne kunne følge med i, hvordan det foregår. 

Ressource City er meget imponerede over de unges mange forslag på løsninger til klimaproblematikkerne. Vi har samlet alle opgaveløsninger sammen til fremtidig inspiration. 

Alle hobbyartikler, såsom tusser, sakse, modellervoks, limstifter, garn og lignende, blev samlet og uddelt til flere forskellige børnehaver og SFO’er i Næstved-området efter arrangementet.

 

Næstveds glasklynge er udvalgt blandt verdens bedste klimaløsninger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev