Om Ressource City
Omdrejningspunkt for grøn omstilling
Hvad er Ressource City?
Iværksat og drevet af Næstved Kommune, er Ressource City omdrejningspunktet for grøn omstilling; en klynge af innovation, viden og inspiration, der sætter rammen for bæredygtig erhvervsudvikling.
Ressource City er et grønt udviklingsprojekt med fokus på at skabe samarbejder mellem virksomheder, der arbejder med cirkulær økonomi. Gennem samarbejderne hjælper Ressource City med at udvide virksomhedernes innovationskraft og miljøvenlige profil mod en stærk cirkulær økonomi.
Med adresse i den gamle papirfabrik Maglemølle 31, står Ressource City som en platform for at geare kommunale midler til bæredygtige erhvervsudviklingsprojekter. Vi er et unikt testcenter i Danmark, hvor virksomheder kan afprøve forretningsideer og deltage i erhvervsudviklingsprojekter.
Ressource City er en del af nationale og internationale netværk inden for cirkulær økonomi. Gennem netværkene opnår Ressource City adgang til viden og erfaringer, som bidrager til grøn vækst i Næstved.
Hovedaktiviteter
Ressource City arbejder med grøn omstilling og cirkulær økonomi. Gennem projekter arbejder vi med følgende hovedaktiviter:
Projekter i Ressource City
Arbejdet i Ressource City er projektorienteret. Læs mere om de enkelte projekter under ‘Projekter’ i menuen.
Projektet Baltic Industrial Symbioses (BIS) indebærer screening af virksomheder og peer-to-peer-udveksling for industrielle symbiose-udøvere. Kortlægning af grønne forretnings- og samarbejds-muligheder. Policies og toolkits som grundlag for dialog og politisk læring i de baltiske lande.
Bæredygtig Grøn Byudvikling (BGB) er et regionalfondsprojekt med støtte fra EU og Næstved Kommune. Projektet er opdelt i to dele – Innovative SMV’er og Innovativ Affaldsoptimering og Energireduktion.
Kommuner, affaldsselskaber og erhvervsfonde i Region Sjælland går sammen om udvikle cirkulære og affaldsfrie samfund. I projektet bidrager Ressource City med viden med opdatering af onlineportalen vcø.dk, OG inspirationsmateriale om cirkulær økonomi i bygge- og anlægsbranchen, som vil blive testet på udvalgte lærere og elever på EUC Sjælland samt udvalgte håndværkere i Region Sjælland.