Om Ressource City
Omdrejningspunkt for virksomheders grønne omstilling
I Ressource City har vi fokus på at hjælpe virksomhederne i Næstved Kommune med den grønne omstilling. Vi arbejder på at styrke virksomhedernes kompetencer, så de kan håndtere de mange nye krav og drage fordel af de mange nye muligheder.
Ressource City omsætter viden om grøn omstilling til værdi for virksomheder i Næstved Kommune. Gennem regionale, nationale og internationale netværk inden for cirkulær økonomi opnår vi adgang til viden og erfaringer, som vi anvender i vores arbejde med Næstved-virksomhederne.
Vi har et stort netværk af lokale samarbejdspartnere, og vi arbejder for at styrke samarbejde og vidensdeling mellem virksomhederne med henblik på at fremme cirkulær økonomi. På denne måde er Ressource City omdrejningspunkt for grøn omstilling i Næstved kommune.
Sådan arbejder vi i Ressource City
Projekter har central rolle
En central rolle i Ressource Citys arbejde er projekter. Det er såvel projekter, Ressource City deltager i, som eksterne projekter, virksomheder har mulighed for at deltage i eller søge om tilskud fra.
Gennem projekter videreformidler Ressource City sin viden i et større forum samt indsamler ny viden og erfaring, og bidrager til at Næstved kan være førende på cirkulær økonomi og grøn omstilling i SMV´er.
Ressource Citys projektdeltagelse kan komme virksomhederne direkte og indirekte til gavn. Projekter vil ofte give virksomhederne:
- kompetenceudvikling til grøn omstilling, fx hvordan man udarbejder klimaregnskaber,
- hjælp til udvikling af grønne forretningskoncepter og udvikling og test af nye produkter og services
- økonomisk tilskud til maskiner, udstyr, test og private rådgivere.
Ny viden, metoder og erfaringer, Ressource City tilegner sig gennem projekter vil til stadighed bruges til at udvikle og optimere tilbud og bistand til virksomheder.
Læs mere om igangværende og afsluttede projekter her
Årstema 2023: Erhvervsaffald
I 2023 sætter Ressource City et særligt fokus på erhvervsaffald. Fra 1. januar 2023 øges kravene til virksomhedernes affaldssortering, hvilket forpligter virksomhederne til at sortere affald i de samme 10 fraktioner, som borgerne i Næstved har sorteret i siden 2021.
Målet med fokusset er, at virksomhederne får styrket deres kompetencer i at håndtere affaldet og bliver i stand til at identificere forretningsmuligheder i affald. Det vil ske ved at indtænke affald og affaldssortering, hvor det er relevant i de forskellige tilbud, der gives til virksomhederne i Næstved Kommune. Eksempelvis ved at vejlede i, hvordan virksomheder kan sortere, så affaldet kan genbruges direkte eller genanvendes med mindst mulig forarbejdning.
Ressource City har en bred affaldsviden og vil i løbet af året arbejde særligt på at øge denne viden, bl.a. ved at udnytte de tætte relationer til affaldsmyndigheden i Næstved Kommune og i AffaldPlus.
Verdensmål
Ressource Citys arbejde taler ind i FNs verdensmål for bæredygtig udvikling nr. 7, 9, 12, 13 og 17.