Gå til hovedindhold
Nyheder

Kick off for landbrugsnetværk om bæredygtighed

Er du landmand i Næstved Kommune og interesseret i grøn omstilling? Nu har du mulighed for at deltage i et nyt netværk, hvor du kan udveksle erfaringer, få inspiration og samarbejde med andre landbrugsvirksomheder om bæredygtighed og klimatiltag.

17. okt. 2024
  • Læs op

Indhold

    Nyt netværk for landbruget i Næstved Kommune

    Ressource City etablerer et gratis landbrugsnetværk for ejere og driftsledere, der ønsker at styrke den grønne omstilling i deres virksomhed. Formålet med netværket er at dele viden og erfaringer om emner som klimatiltag, klimaregnskaber, genanvendelse, cirkulær økonomi og grønne forretningsmodeller.  

    Netværket henvender sig til landbrug i Næstved Kommune og skaber en platform for lokale landbrugsvirksomheder, der arbejder med eller ønsker at arbejde med bæredygtige løsninger.

    Cathrine Riegels Gudbergsen fra Broksø Hovedgård, er én af de landmænd, der har meldt sig til netværket.

    ”Rigtig mange landmænd laver ESG-ting uden at tænke over det, for det har vi jo altid gjort. Så at få lidt mere struktur på det og formalisere arbejdet - uden at vi nødvendigvis selv skal opfinde den dybe tallerken – vil være en stor hjælp. Jeg glæder mig til at mødes med ligesindede indenfor kommunegrænsen, så vi kan lære af hinanden og få inspiration,” fortæller Cathrine Riegels Gudbergsen.

    Faglig sparring og inspiration

    Som medlem af netværket får du adgang til opdateret viden om den grønne omstilling inden for landbruget. Emner som cirkulær økonomi, certificeringer, grønne forretningsplaner og EU-taksonomi vil være centrale temaer, og deltagerne vil have mulighed for at præge både indhold og mødestruktur.

    Netværket byder på faglig sparring og en unik mulighed for at møde ligesindede i nærområdet, der også arbejder med bæredygtighed.

    Kom til kick off den 20. november

    Netværket kickstartes med et møde den 20. november, hvor Ressource City vil facilitere den første samling og dele deres viden om klimaregnskaber, ESG-krav og bæredygtige forretningsmodeller. Dette møde giver deltagerne en oplagt mulighed for at lære hinanden at kende og diskutere, hvilke emner og udfordringer, der skal være i fokus fremadrettet.

    Sådan deltager du

    Netværket er gratis og åbent for landbrugsvirksomheder i Næstved Kommune, der ønsker at engagere sig i grøn omstilling.

    Møderne vil blive afholdt enten hos deltagerne, hos Ressource City eller på andre relevante lokationer, alt efter hvad netværkets medlemmer finder mest hensigtsmæssigt.

    Vil du være en del af dette nye netværk og få adgang til viden, sparring og mulige samarbejder?

    Tilmeld dig allerede nu og vær med til at forme fremtidens bæredygtige landbrug i Næstved Kommune.