Gå til hovedindhold

Elever strømmer til talentforløb for unge grønne iværksættere

32 elever fra fire lokale uddannelsesinstitutioner har i år meldt sig til at udvikle deres egen bæredygtige virksomhed. Antallet er dermed fordoblet siden forløbet sidste skoleår.

11. jun. 2024

I juni 2023 gennemførte 18 elever talentforløbet for unge, grønne iværksættere. Antallet af tilmeldte er i 2024 steget til 32 elever. Foto: Næstved Gymnasium og HF.

  • Læs op

Indhold

    Der venter 32 elever fra Næstved Gymnasium & HF, ZBC – HHX Næstved, EUC – HTX Næstved og VUC Stormstrøm et særdeles spændende forløb det kommende skoleår. Projektet med de unge grønne iværksættere fra forskellige uddannelser var nemlig så stor en succes i 2023, at Næstved Gymnasium & HF, Ressource City og Remisen har valgt at gentage og udvide successen.

    Gennem næste skoleår skal de 32 unge fra de fire skoler deltage i en række workshops, og sammen udvikle deres ideer og forretningsplaner for bæredygtige virksomheder.

    Talentforløbet er drevet af Næstved Gymnasium & HF. Hovedaktører er to lokale eksperter inden for henholdsvis cirkulær økonomi og grøn omstilling, nemlig Ressource City og inkubatorvirksomheden Remisen Næstved.

    Overskrifterne på talentforløbet det næste skoleår vil være: Innovation, grønne forretningsplaner, ideudvikling og cirkulær økonomi.

    Kick off-event 14. juni

    Projektets formål er at inspirere og gøre eleverne opmærksomme på bæredygtigt iværksætteri – og at der er et stort behov for det i Danmark. Det er også et ønske om at hjælpe eleverne med at omsætte deres grønne ideer til handling.

    Alle elever og repræsentanter fra de deltagende uddannelser mødes med Remisen og Ressource City til et fælles kick-off event fredag d. 14. juni hos Ressource City, Maglemølle 31 kl. 15.00-16.30.

    Her vil der først være en introduktion af projektets deltagere og talentprogrammets indhold efterfulgt af et grill-arrangement.